Fotografie

Reflecties van lucht en omgeving op het wateroppervlak; rivierklei met ijzererts erin in de golfslag; binnenvaart-schepen met hun lading onderweg; industrie langs de Waal; grazende Konikpaarden. Het is een beschrijving van een gewone dag aan de Waal.

Soms fotografeer ik details en veranderen  alledaagse onderwerpen in abstracte beelden. Andere keren word ik getroffen door de kleur van algen in een drooggevallen Waalstrang. Altijd is struinen langs de Waal het begin, het midden of het vervolg van een fotoserie. Series die maar doorgaan en doorgaan en doorgaan……Een stromende rivier maar ook wel, het Wad, een kanaal, een vennetje, een sloot, een plas water, een aquarium, een regenbui, mist, een ijspegel een waterdruppel.  

foto van de week

Ruigte

ruigte

seizoenen

Binnenvaart op de Waal

Lichtspel

industriegebied

In de golfslag

Abstract

Konikpaarden

bomen

Gemengde technieken

Schilderijen  op canvas met gips en klei en hout erin verwerkt. Textuur en materie (en tactiele ervaring van de ‘huid’) zijn belangrijk. Tekeningen, fotocollages, monotype’s en andere druktechnieken zoals frottage. Natuurfragmenten en natuurlijke processen zoals verwering, erosie en corrosie.. Vergankelijkheid en kwetsbaarheid op macro- en microniveau.

in zichzelf (2)